Alla inlägg den 6 juni 2012

33

Av camilla - 6 juni 2012 09:43

Samma vecka som Ella låg i magen framåt =)

   

Vår andra skatt <3 samma vecka framåt och sidan, naveln min börja försvinna =)



Vecka 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.


Mattips!
Lika viktigt som annars är det att äta en varierad kost. På så sätt är det lättare att du får i dig det du behöver i form av protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler.

Ät gärna:
500 g frukt och grönt varje dag
Fisk 2–3 gånger i veckan. Fisk och skaldjur är rikt på vitamin D, jod och selen, som är viktiga nu när du är gravid. Fet fisk som lax och makrill innehåller också omega 3-fett.
Lättmjölk, naturell lättfil eller naturell lättyoghurt, cirka 5 dl per dag.
Kött, kyckling, ägg, bönor, linser eller ärtor varje dag.
Bröd och potatis, ris, pasta, bulgur eller liknande varje dag, helst fullkornsalternativ.
Drick gärna vatten till maten och när du är törstig


55 dagar kvar till Bf

7 dag kvar till mvc


Av camilla - 6 juni 2012 09:26

Idag är det sverige natinal dag, vädret har inte blibit bättre heller så himla tråkigt,

men igår var vi ute på kvällen när solen skinn fint, jag var ute på framsidan och göra ngt nytta där så mkt ogräs vid stenplatterna så var där rensa lite, ska fortsätta nån annan dag med, E lekte i sandlådan och vill hjälpa mig oxå :) hon är så go vill hjälpa till :) Igår invigade jag och E jazzucin och hon tyckte om att bada där iaf :) vi hade inte så mkt vatten i så hon kunde leka i vatten i hennes höjd :) gu hon tyckte det var jätte kul =) bada minst i 30 min och sen ställde ja mig i duschen efteråt så man fick duncha håret, det är en massangdusch som var lite trång för mig att duscha i men det funka ändå, den ser ut så här ungefär,  finns mkt attt ha på, så då skulle man försöka lära sig hur allt var och få till värmen i samma veva och när då fick ja några sprut över allt med kallvatten men till slut fick ja till det med slangen =)


    


sen var det dags för Ella att gå lägga sig och hon somna kl 20 =)

På fredag får vi hem från ikea med hennes väx/juniorsäng så då blir det dags att sova i sitt egna rum, ska bli intressant att se om hon gillar sin säng bättre en sin spjälsäng =)


Idag kl 04:48 fick min vän Elin sin andra efterlängtan flicka på 3198 gram och 48 cm lång


NU bärja jag själv längta till att min andra tjej som ska komma om ca 1,5 månad :)

55 dagar kvar :)


Älskad Från Första Stund, Njuter mina dagar som mamma

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2012 >>>

Instagram: mammacamilla88

Instagram

Ella 2011-04-21

 

ÄnglaDottern Ida 2012-08-15

  

Den 15:e Agusti 2012 kl 12:44 föddes vår andra efterlägtad älskade dotter Ida stilla, fick aldrig känna hur livet var utanför denna värld

Hon vägde 3726 gram och var 53 cm lång, hon var så perfekt och fin liten flicka och väldigt lik sin stora syster Ella och strax efter fick vi veta att vi hade förlora henne i magen, Otrolig saknad, älskad och vi kommer alltid minnas dig <3

Isac 2013-11-13

 

Emilia 2015-08-20

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards