Alla inlägg under april 2012

Av camilla - 11 april 2012 09:04

Du är i vecka 25.
Du har gått 24 fulla veckor och 0 fulla dagar (v24+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 31 jul 2012
Du har 111 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 25

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det
Om du har extra tungt arbete kan du ha rätt till gravidpennning (tidgare havandeskapspenning) från 60 dagar innan beräknad förlossning. Vill du kunna planera i god tid kan du skicka in din ansökan om gravidpenning redan nu till försäkringskassan.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.



 

  
Av camilla - 11 april 2012 08:29

Mvc Kontroll


Sf-mått: 22

Fosterljud: 144

Blodtryck: 121/78

Blodvärde: 118

Blodsocker: 5,9

vikt: 88


Allt mås bra med mig & bebisen


Bvc Besök för stora tjejen


Väger 9270 gram & 74,6 cm lång


1 års sprutan togs och allt gick bara bra men även gnäll och tårar, hon har mått bra hela dagen efter hon sov så blev hon öm om benen och bara skrek och massa tårar kom  och vile inte alls gå ngt på hela kvällen så då gav vi alvedon och blev väl lite bättre och humörer blev bättre iaf efter några minuter efter alvedon men ville inte alls gå ngt så då satt hon i soffan hela kvällen tills hon gick la sig runt 20 men var lite envis att sova för kvällen men till slut så somna hon kl 21


idag imorse Onsdag så vakna hon kl 06 och hon är lite öm om benen idag med men inte lika mkt som igår, så fort man råka nudda benen så säger hon till, då får man vara försitigt så gott man kan =)  Så nu sover hon gott i vår säng och får se hur länge hon sover, sötnosen vår


Bilder från i söndags när vi var hos svärmor/farmor

         





Av camilla - 10 april 2012 09:15

idag är det dags för Ellas 1 års spruta och hoppas allt kommer gå bra för tomas kommer få ha henne för jag ska in till barnsmorskan 30 min innan dem ska in till bvc så jag kanske inte hinner när dem tar sprutan man får se, och idag är det dags att mäta-magen och får se hur man mår och allt  med bebisen i magen=) och då får man se om Ella har gått upp bra denna gång ist =) hoppas hon har iaf gått upp 400 gram ist för bara 200-300 gram, undra man vågar gissa hennes vikt nu =) tror hon väger omkring 9,4 och är 74 cm lång =) då får vi se om man hade rätt


skriver senare 

ha en trevlig dag



Av camilla - 8 april 2012 09:41

I lördags var det presic 2 veckor kvar till Ella fyller 1 år =) stor tjejen


allt för kalaset är nästan klart, så starta lite smått till veckan och baka det som ska till efterrätt och sånt =)

längtar redan att få gratta tjejen på hennes stora dag =)

det kommer komma några folk på lördag & söndag men det blir inte så många folk runt 3-4 st på lördag å söndag

och på söndag kommer morfar/pappa med alla mina småsyskon iaf, så då blir vi 7 st på en dag =) blir kul för Ella för hon gillar verkligen dem,  hennes mostrar och morbror=)


På tisdag är det dags för Ellas 1 års spruta och läkarkontroll, och tandläkarn kommer oxå dit och kolla på hennes tänder och allt på en gång =)


Vi har sätt att Ellas tänder har börja blvit utputtad så vi har fundera att köpa denna nappar ist nu


Som ni ser är den supersmal där längst in för att inte trycka ut tänderna. :)


   


Av camilla - 6 april 2012 21:02

Ella såg liggkorg på golvet och gick dit och satt sig och ståg i den =) gull unge

   



Moster Lilltjej Ejira <3 stolt moster kan man säga iaf, tog hand om henne hela dagen iaf, mata och byte massor med blöjor på henne =)


     

Av camilla - 6 april 2012 06:55

Vi stanna en sväng på max så E fick leka av sig lite innan vi for igen, vi åker omkring igen 18:15 och vägen mot Ånge gick jätte bra för E att sitta still i en 1 timme till, var inte så massa gnäll iiaf, då kom vi till syrran omkring kl 19:30, då fick man träffa Ejira dem innan man skulle gå lägga sig för kvällen, E fick välling kl 20 men vi kom inte sängs förs kl 21 tror ja, E lyckade somna iaf omkring 21:30 och blev lite sent för henne, och då vakna E på morgon nu kl 06 och dags för välling för henne, Syrran och Ejira sover fortfarande så får se när dem vaknar :)  Dem vaknar säkert inte tidigt som vi hehe :)


Då får vi se vad som händer på dagen idag =) skriver senare idag


kramar

Av camilla - 5 april 2012 14:52

Gårdagens charmtjej så när kamran kom mot mig så gjorde hon så här =)

 


Idag hämta tomas en bil som vi kommer ha till lördag =) Så Idag åker vi till Yster och hälsa på dem och kommer sova över tills imorgon eftermiddag, vi åker efter Ella fått sovit sin eftermiddagslur blir väl omkring till kl16 och sen så vi kommer åka in till icamaxi handla lite lunch/middag tills imorgon som vi ska äta tillsammans imorgon, så det ska bli Potatisgratäng och kotletter med champijonsås =) lyx mat för dem får imorgon

Så ska man packa med sig mycket packning till syrran som hon vill låna kläder från str 62/68 och 68 kläder, och ska datorn med oss oxå slipper vi häcka vid deras dator,och så klart har man packa saker till Ella och kläder till imorgon och välling nerpacka med, så burkmat är oxå med, bilen blir fullpackad med saker, barnvagnen ska oxå med och allt fixat innna E vaknar, hon ska få mat i sig innan vi far oxå så hon slipper vara hungrig i bilen, och hoppas hon är tålig att åka bil i ca 2 timmar, vi kommer vara hos syrran säkert omkring kl 18-19 tiden säkert och kommer vara så mysigt att få vara med dem i hel dag imorgon iaf =)


Nä nu orkar ja inte skriva mera, kommer knäppa kort så gott ja kan på moster lillatjej


Ha en trevlig påsk

Av camilla - 5 april 2012 08:45


                                                  3 timmar gammal

 


                                    10 timmar gammal

   


                                                  
    Ligger gott hos mamma 3 dagar gammal

 


Förra året 2011 på skörtorsdag kom vår tjej kl 23:22 den 21 April och väge 3948 gram och 53 lång, hon var så underbar liten tjej på BB och gick ner och upp hela tiden, men när vi fick komma hem så hade hon gått upp ica 130 gram =)  vi fick bada henne första gången och det var så läskigt i början men tillslut fick man till det iaf =)


Skönt att komma hem efteråt när man hade fått varit där i flera dagar ush va jobbigt det var och drygt sitta i ett rum utan tv och sånt menmen var så underbart att ha en dotter som bara åt och sov och sitta kolla på henne var så underbart att göra oxå :)



Glad Påsk




Älskad Från Första Stund, Njuter mina dagar som mamma

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Instagram: mammacamilla88

Instagram

Ella 2011-04-21

 

ÄnglaDottern Ida 2012-08-15

  

Den 15:e Agusti 2012 kl 12:44 föddes vår andra efterlägtad älskade dotter Ida stilla, fick aldrig känna hur livet var utanför denna värld

Hon vägde 3726 gram och var 53 cm lång, hon var så perfekt och fin liten flicka och väldigt lik sin stora syster Ella och strax efter fick vi veta att vi hade förlora henne i magen, Otrolig saknad, älskad och vi kommer alltid minnas dig <3

Isac 2013-11-13

 

Emilia 2015-08-20

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards