Alla inlägg den 23 maj 2012

31

Av camilla - 23 maj 2012 20:19

 

 

Vecka 31

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ha rätt till gravidpenning (tidigare havandeskapspenning) från och med nu. Du ansöker om gravidpenning hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.


Bebis väger ca: 1,5-1,7gram

Bebis längd ca: 39-41 cm



Av camilla - 23 maj 2012 19:54

E vakna kl 05:30 och då kliver man upp, inatt har man inte fått sovit mkt för E har sovit oroligt hela natten och minst vakna 5 gånger var timme, så då fick man inte så mkt sömn så då har man varit trött i kroppen och ögonen, Säkert denna dumma tanden och tror de är ännu flera på g, sen fick hon välling och satt kolla på barnkanelen så länge hon drack :) då ngt ja med medans hon fick välling för ja var så hungrig om magen =) då omkring 09 gick E och jag ut mot bussen som vi skulle åka till svärmor, var inne i stan kl 09:45 och då gick vi därifrån till hon, sen den sista biten fick E gå lite, och då kom vi in till svärmor och E är inte lika blyg som hon har alltid varit nu börja hon förstå att det är hennes farmor, vi vänta tills det var dags för E's lunch och då fick farmot mata henne ist för mig och det gick jätte bra, sen efter 30 min så var det dags för henne att sova sin tur =) då fick farmor somna henne ute i vagnen och det gick jätte bra med oxå, och sen var det dags att börja baka och ja gjorde dubbelsats på drömmar och dem blev så fina, och sen vakna E efter bara 1 tim 15 min turen, och hon ville inte somna om heller så då var det ingen ide att göra ngt =/ då fick hon kliva upp, så presic när hon hade vakna så mådde jag inte så bra så ja fick ligga i svärmorssäng så länge och vila i ca 30 min och så tog svärmor hand om E så länge, gick jätte bra

och sen var det dags för mellis och sen var det dags att göra sig klar att åka hemåt med bussen och då var vi hemma omkring 15, sen middag och äta, och sen tillkvällen efter middag så gick vi ut med E till lilla lekplatsen vid oss, E tycker om att åka rushkana som tusan, hon går uppåt när ja håller i händera och så snubblar hon avmisstag och då skrattar hon som tusan för de är så roligt att vara klumpig hehe busungen sen gick vi in efter 30 min typ och då dags för pyjamasdags och sen fick hon välling 18, och sen gick vi oss la oss i sängen vid 18:30 och hon somna på en gång, sen ungefär ca 30 min sen så vakna hon av panikskrik så man inte kan lugna ner henne och då förstår man va det kan vara för att börja hon bli förkyld igen och inte vill ligga rakt i sin säng, så nu ligger hon i vår säng på höjd så länge, sen ska hon flyttas tillbacka till sin säng igen och där måste vi och höjda ena sidan så hon slipper ligga rakt, och hoppas denna natt blir bättre men det får vi se =)


kramar


Älskad Från Första Stund, Njuter mina dagar som mamma

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7
8 9 10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
29 30
31
<<< Maj 2012 >>>

Instagram: mammacamilla88

Instagram

Ella 2011-04-21

 

ÄnglaDottern Ida 2012-08-15

  

Den 15:e Agusti 2012 kl 12:44 föddes vår andra efterlägtad älskade dotter Ida stilla, fick aldrig känna hur livet var utanför denna värld

Hon vägde 3726 gram och var 53 cm lång, hon var så perfekt och fin liten flicka och väldigt lik sin stora syster Ella och strax efter fick vi veta att vi hade förlora henne i magen, Otrolig saknad, älskad och vi kommer alltid minnas dig <3

Isac 2013-11-13

 

Emilia 2015-08-20

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards